Πως να επιδιορθώσεις ένα σπασμένο Νύχι!

Όταν σπάει ή ραγίζει ένα νύχι δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το λιμάρουμε όπως φυσικά και τα υπόλοιπα νύχια, για να έχουν όλα το το ίδιο μήκος!

Όταν όμως το σπάσιμο ή και το ράγισμα είναι πολύ κοντά ή πάνω στην ονυχαία πλάκα τότε είναι δύσκολο να το κόψουμε και γιαυτό είναι προτιμότερο να το επιδιορθώσουμε μέχρι τουλάχιστον να μακρύνει το νύχι και να μπορούμε να το λιμάρουμε σωστά.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα ''πρώτων βοηθειών'' για να σώσεις ένα σπασμένο νύχι.

Μια εύκολη,πολύ πρακτική και ανέξοδη μέθοδος είναι η μέθοδος με σακουλάκι τσαγιού!

Θα χρειαστείς:
Ασετόν,οινόπνευμα, κόλλα για τεχνητά νύχια.ένα ψαλίδι, ένα σακουλάκι τσαγιού και μια λίμα buffer.

Αρχικά αν είναι βαμμένο το νύχι,το ξεβάφεις πολύ καλά με ασετόν και καθαρίζεις πολύ καλά με οινόπνευμα το νύχι για να μην έχει ίχνος λιπαρότητας.
Αφαιρείς το τσάι από το σακουλάκι και κόβεις ένα κομμάτι από το σακουλάκι, σε σχήμα τέτοιο ώστε να καλύπτει την επιφάνεια του νυχιού.
Με την κόλλα καλύπτεις όλο το νύχι και τοποθετείς πάνω το χαρτάκι που έχεις κόψεις και το πιέζεις ώστε να καλύψει ομοιόμορφα το νύχι σου. Χρησιμοποίησε μια μεμβρανη ή πλαστικό γάντι για να μην έρθει σε επαφή το δάκτυλό σου με την κόλλα.
Άπλωσε ξανά κόλλά και αφού στεγνώσει, με το buffer λίμαρε απαλά την επιφάνεια του νυχιού για να γίνει λεία. Προσοχή, αν επιμείνεις πολύ με την λίμα θα αφαιρέσεις την κόλλα.
Τέλος, βάψε κανονικά με βάση και μανό τα νύχια σου όπως συνηθίζεις!


Παρατηρήσεις
Το αποτέλεσμα κρατάει 3-4 μέρες. Αν θες επαναλαμβάνεις ξανά μέχρι να μεγαλώσει το νύχι.
Μπορείς να αφαιρέσεις την κόλλα και το χαρτάκι εύκολα με ασετόν και αλουμινόχαρτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις