ΜΟΔΑ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Λεκέδες από βερνίκι νυχιών: Ξεφορτωθείτε τους εύκολα και αποτελεσματικά

Σε όλες τις γυναίκες έχει τύχει κάποια στιγμή, καθώς βάφουν τα νύχια τους, να βάψουν και τον καναπέ ή το χαλί. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ή αν θέλετε να είστε «ετοιμοπόλεμες», μάθετε πώς μπορείτε να σώσετε την κατάσταση!

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει. Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη το χρώμα και το υλικό του επίπλου. Οι πιο συνηθισμένες «μέθοδοι» είναι να τρίψετε το λεκέ με αλκοόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος, υγρό φρένων αυτοκινήτου ή οξυζενέ.
Το πιο αποτελεσματικό και πρακτικό υλικό, όμως, είναι το ασετόν. Αντιμετωπίστε το λεκέ με ένα καθαρό και κατά προτίμηση λευκό πανί στου οποίου την άκρη θα έχετε βάλει ασετόν. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ποτίσουν με ασετόν οι ίνες του υφάσματος για να μην καταστραφεί. Τρίψτε ελαφρά χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο πανί σας.
Αν ο λεκές επιμείνει ή αν δείτε ότι αλλοιώνεται το χρώμα ή το ύφασμα, είναι προτιμότερο να το αναλάβουν οι επαγγελματίες σε κάποιο καθαριστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...