Φροντίδα για χέρια σας

Κακώς κάνουμε και παραμελούμε τα χέρια μας. Αυτά όπως λένε προδίδουν ακόμα και την ηλικία. Τι τραβάνε τα χέρια μας καθημερινά! Αξίζουν ειδικά το χειμώνα μια γενναία περιποίηση που θα τα ενυδατώσει και θα τους χαρίσει μια όμορφη εικόνα. Σήμερα λοιπόν λέω να κάνω ένα spa χεριών…



Βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε τα εξής θαυματουργά βήματα:
1. Βυθίστε τα σε χλιαρό νερό για πέντε λεπτά.
2. Φτιάξτε μόνες σας ένα σπιτικό scrub με αμυγδαλέλαιο και χονδρό αλάτι από την κουζίνα. Κάντε κυκλικές κινήσεις μασάζ μέχρι τους καρπούς σας και αφαιρέσετε με χλιαρό νερό. Αμέσως τα χέρια σας θα είναι πολύ πιο απαλά και λεία.
3. Τι θα λέγατε για λεύκανση νυχιών με εντελώς φυσικό τρόπο; Αφαιρέσετε καλά με ασετόν το βερνίκι εάν χρειαστεί. Διαφορετικά κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και χρησιμοποιήστε το χυμό του για τη λεύκανση των νυχιών σας. Το μασάζ με φρέσκο χυμό λεμονιού έχε ιδιότητες μίνι μανικιούρ!
4. Εάν παρατηρείτε ξηρότητα στην επιδερμίδα των χεριών κάντε μια βραδινή θεραπεία που είναι και η πιο αποτελεσματική: απλώστε γενναίες ποσότητες ενυδατικής κρέμας χεριών και φορέσετε –ναι- γάντια. Όνειρα γλυκά!

Τips αντιγήρανσης:
  • Δεν ξεχνώ ποτέ μα ποτέ τα γάντια στις δουλειές σπιτιού. Ειδικά το καυτό νερό και τα απορρυπαντικά τους κάνουν πολύ μεγάλο κακό.
  • Δοκιμάστε όσες κρέμες χεριών έχουν αντιγηραντικά συστατικά. Απλώστε την με κινήσεις μασάζ για να διεισδύσει καλά το προϊόν στην επιδερμίδα.
  • Nα έχετε πάντα την κρέμα χεριών στην τσάντα σας.
  •  Το τεστ για να ανακαλύψετε τα επίπεδα ενυδάτωσης των χεριών σας είναι να τσιμπήσετε το πίσω μέρος τους. Κάντε το και μετρήστε πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται για να επανέλθει η επιδερμίδα στην αρχική της θέση. Εάν χρειάζεται πολύ χρόνο μάλλον η επιδερμίδα είναι διψασμένη και πρέπει να χρησιμοποιείται πιο συχνά την ενυδατική κρέμα χεριών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις