SOS επιδιορθώσεις υποδημάτων

Μην βάλετε στην άκρη τις αγαπημένες σας γόβες , απλά κάντε μικροεπεμβάσεις που θα τις κάνουν σαν καινούργιες.


Το πρόβλημα: Γδαρμένο δέρμα
Η λύση: Καλύπτετε το γδάρσιμο σε μαύρα ή καφέ παπούτσια με λεπτό μαρκαδόρο αντίστοιχου χρώματος και απλώνετε βερνίκι του ίδιου χρώματος. Τρίβετε το δέρμα με ένα παλιό μπλουζάκι και τα περνάτε με μια βούρτσα από φυσική τρίχα- αυτές με πλαστικές τρίχες αφήνουν σημάδια.
To πρόβλημα : Σκασμένο, φθαρμένο δέρμα
Η λύση: H εφίδρωση κρατά συνήθως το δέρμα λιπαρό, αν όμως είχατε τα παπούτσια σας για αρκετό διάστημα στην αποθήκη, απλώστε βερνίκι σε κρέμα ή λίπος για να τα επαναφέρετε. Αν οι γόβες σας έχουν χάσει τη γυαλάδα τους, χρησιμοποιήστε το υγρό για το καθάρισμα των τζαμιών.
 Το πρόβλημα: Φθορές από νερό
Η λύση: Αν σας πιάσει βροχή, μόλις γυρίσετε στο σπίτι βάλτε τα βρεγμένα σας παπούτσια σε καλαπόδια από κέδρο, που έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία. Βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκονται κοντά σε σημείο θερμότητας, ώστε να μπορέσουν να στεγνώσουν φυσικά.
Το πρόβλημα: Κακοσμία
Η λύση: Tα αποσμητικά παπουτσιών με σύνθεση που απορροφά τις μυρωδιές, όπως η μαγειρική σόδα και το κάρβουνο, θα σας βοηθήσουν βέβαια αρκετά, αλλά η καλύτερη λύση είναι να φοράτε τα παπούτσια σας εναλλάξ, ώστε να τους δίνετε την ευκαιρία να στεγνώσουν
 Το πρόβλημα: φαρδιά παπούτσια
Η λύση: Βάλτε πάτους με χοντρή και επίπεδη σόλα, που παρέχουν στήριξη στη φτέρνα, για να γεμίσετε έτσι το παπούτσι που σας είναι λίγο μεγάλο.
 Το πρόβλημα: σπασμένο τακούνι
H λύση: Ο τσαγκάρης θα αλλάξει το καρφάκι που βρίσκεται στο μέσο του τακουνιού. «καλύτερα να αλλάζετε και τα δύο τακούνια» συμβουλεύουν οι τσαγκάρηδες.
 To πρόβλημα:  Φθαρμένες σόλες
Η λύση: Αντικαταστήστε τις σόλες σας όταν αισθάνεστε το κέντρο τους μαλακό και σπογγώδες.
Το πρόβλημα: Ξεθωριασμένο χρώμα
Η λύση: Για να επαναφέρουν τις μαύρες σας γόβες στο αρχικό τους χρώμα, οι ειδικοί αφαιρούν όσο χρώμα μπορούν και απλώνουν δύο στρώσεις βαφής σε διάστημα 48 ωρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις