Αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα της πρώτης ηλιοθεραπείας

Oι πρώτες εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες έχουν ήδη ξεκινήσει κι εσείς δε βλέπετε την ώρα να αποκτήσετε το μπρονζέ χρώμα των ονείρων σας, που συνδυάζεται υπέροχα με το λευκό φορεματάκι που έχετε αγοράσει ήδη από τον Μάρτιο.
Δυστυχώς όμως....

 ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σας για το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έφερε τα αναμενόμενα.
Είστε κατακόκκινη και υποψιάζεστε ότι έχετε πάθει εγκαύματα.

Μείνετε ψύχραιμες και αντιμετωπίστε τα με τα παρακάτω tips:

1) Αν το έγκαυμα γίνει αντιληπτό ήδη όσο είστε στην παραλία, μετακινηθείτε αμέσως κάτω από την ομπρέλα, απλώστε μία αλοιφή και αν έχετε μαζί σας πάρτε μία ασπιρίνη. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και θα σας ανακουφίσει.

2) Αν έχει περάσει ήδη ένα 8ωρο, και αρχίσετε να πονάτε, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Απλώστε μία αλοιφή που θα σας δροσίσει ή ένα ειδικό γαλάκτωμα, ακόμα και κρύο γιαούρτι που είναι η πατροπαράδοτη μέθοδος της μαμάς. Μην παραλείψετε να κάνετε συχνά κρύα ή χλιαρά ντους ενώ για να ανακουφιστείτε από τον πόνο πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες όπως ασπιρίνη. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε πάγο γιατί θα επιδεινώσει την κατάστασή σας.

3) Αν το έγκαυμα είναι δευτέρου βαθμού τότε η αποθεραπεία θα διαρκέσει κάποιες μέρες παραπάνω. Εκτός από τα ντους, τις αλοιφές και τα παυσίπονα, τα οποία καλό θα είναι να μην τα εφαρμόσετε μόνο για μία μέρα, προσθέστε και ξύδι ενώ κάντε και συχνές κομπρέσες. Αν ανεβάσετε πυρετό μην ανησυχείτε, είναι από το έγκαυμα. Αποφύγετε τα ξενύχτια και το αλκοόλ για λίγες μέρες, ξεκουραστείτε και πιείτε πολύ νερό.




Θυμηθείτε, ο ήλιος είναι φίλος μας αλλά μόνο όταν το σεβόμαστε και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις