Κάθε Grooming στον Καιρό του !!


Δεν φτάνει να περιποιείσαι το δέρμα σου, πρέπει να ξέρεις και την κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις. Διάβασε παρακάτω ποιες είναι οι 7 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις.


Ξυρίσου
10 λεπτά αφού ξυπνήσεις
Κατά τη διάρκεια του ύπνου γίνεται κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο. Περίμενε δέκα λεπτά να υποχωρήσει λίγο το πρήξιμο και τότε θα έχεις την ιδανική επιφάνεια για το ξύρισμά σου.

Απολέπισε το Πρόσωπό σου
Το βράδυ πριν ξυριστείς
Η απολέπιση πριν ξυριστείς έχει αποτέλεσμα, αλλά είναι ακόμα καλύτερα να απολεπίζεις το πρόσωπό σου ένα βράδυ πριν ξυριστείς. Γιατί; Το ξύρισμα από μόνο του απολεπίζει και κάνει πιο ευαίσθητο το δέρμα. Η επιπλέον απολέπιση μπορεί να επιδεινώσει τον ερεθισμό του δέρματός σου.

Βάλε Αρωμα
Πριν Βάλεις Ενυδατική 
Το άρωμα φαίνεται πως διαρκεί περισσότερο όταν το δέρμα σου είναι ενυδατωμένο. Γι’ αυτό θα φαινόταν λογικό να βάλεις ενυδατική κρέμα πρώτα και μετά το άρωμά σου. Το αντίθετο, όμως, είναι το σωστό. Έτσι θα εξατμιστεί το οινόπνευμα, ώστε να μην παρέμβει στη δράση της κρέμας. Επίσης, βάζοντας την ενυδατική μετά το άρωμα θα το κλειδώσεις στο δέρμα σου.

Αντιμετώπισε ένα Σπυράκι
Πριν κοιμηθείς
Αν βάλεις κρέμα ή οποιαδήποτε άλλη τοπική θεραπεία αμέσως πριν πέσεις για ύπνο θα ενισχύσεις την επίθεση που θα κάνει το δέρμα σου στο σπυράκι όλο το βράδυ. Επιπλέον, το βράδυ το δέρμα δεν έχει να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η ρύπανση, το άγχος κλπ.

Βάλε Ενυδατική
Ακριβώς πριν Πέσεις για ύπνο
Μελέτες έχουν δείξει πως η απώλεια νερού από το δέρμα είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι’ αυτό βάλε μια ενυδατική κρέμα πριν ξαπλώσεις. Ετσι θα απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα σου.

Φτιάξε τα Μαλλιά σου
Όταν είναι νωπά
Η καλύτερη στιγμή για να φτιάξεις τα μαλλιά σου με ένα gel είναι όταν τα μαλλιά σου είναι νωπά, κι όχι όταν είναι βρεγμένα ή στεγνά. Αν χρησιμοποιήσεις styling gel σε βρεγμένα μαλλιά θα αραιώσεις το προϊόν και θα το κάνεις αδύναμο, με αποτέλεσμα να μη προσφέρει στα μαλλιά σου το κράτημα που θα ήθελες. Εκτός κι αν ο στόχος σου είναι ένα πιο ελαφρύ look, σκούπισε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και περίμενε 10 λεπτά πριν βάλεις το gel.

Βάλε Αντιγηραντική κρέμα 
Τη νύχτα
Την ημέρα το δέρμα αγωνίζεται να αποκρούσει τους περιβαλλοντικούς εχθρούς και τη νύχτα αγωνίζεται να αναδομηθεί. Γι’ αυτό το βράδυ είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλεις μια αντιγηραντική. Επίσης, την νύχτα αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα καθώς και η κατανάλωση οξυγόνου. Αυτές είναι ενδείξεις ότι το δέρμα προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις